Impressores 3D a la Fundació Santa Teresa

L’ANC El Vendrell i Òmnium Cultural Baix Penedès, amb la col·laboració de la plataforma Coronavirus de Makers de Banyeres, ha fet entrega a la Fundació Santa Teresa de dues impressores 3D. La iniciativa té com a finalitat millorar les capacitats i accés a les tecnologies d’informació de les persones amb més dificultats, afavorir la participació social i l’enfortiment comunitari a través de les noves tecnologies, i millorar la inclusió social i la vinculació a la comunitat de les persones amb discapacitat i trastorn mental.

La impressió 3D és un conjunt de tecnologies per a la creació i fabricació d’objectes físics a través de la col·locació d’un material en capes a partir d’un model digital. La donació i posteriors tallers formatius entorn a la tecnologia 3D, facilitada pel l’ANC El Vendrell i Òmnium Cultural Baix Penedès, amb la col·laboració de la plataforma Coronavirus de Makers de Banyeres, permetrà a la Fundació ampliar l’activitat formativa i el desenvolupament d’activitats i tallers per a la millora de l’autonomia, desenvolupament creatiu i integració comunitària de les persones dels Centres Ocupacionals, a través de les creacions 3D.

La Fundació Privada Santa Teresa és una entitat d’iniciativa social, sense ànim de lucre, que treballa per aconseguir la felicitat de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental de la comarca del Baix Penedès i de les seves famílies, així com també de les persones amb dificultats d’inserció, oferint suports i oportunitats, promovent la seva autonomia i el procés de presa de decisions, dins d’una cultura de la qualitat i de la gestió sostenible.

El projecte 3D de la Fundació Santa Teresa té per objectiu desenvolupar pràctiques innovadores i de transformació social per millorar l’accés de la població a les noves tecnologies, afavorir la seva autonomia, incrementar les relacions interpersonals i la vinculació de les persones a la comunitat, així com desenvolupar les habilitats i les capacitats personals i ocupacionals de les persones, mitjançant l’accés a les noves tecnologies.

Makers Banyeres Penedès és una plataforma creada durant el confinament per la pandèmia, amb l’objectiu d’imprimir i distribuir equips de protecció sanitària (EPIs i viseres) en 3D per als hospitals del Vendrell, Valls, Reus, Terres de l’Ebre, residències, serveis d’emergències mèdiques, entre d’altres. Està formada per un grup de persones voluntàries del municipi de Banyeres del Penedès, enginyeres, dissenyadores i expertes en impressió 3d, que de forma organitzada i altruista han dut a terme una producció descentralitzada amb la finalitat de col·laborar amb el personal sanitari arran de la pandèmia.

Més informació: www.fundaciosantateresa.org

ANC El Vendrell: https://assemblea.cat/index.php/organitzacio/assemblees-territorials/baix-penedes/el-vendrell-per-la-independencia/

Omnium Cultural Baix Penedès: https://www.omnium.cat/ca/seus/baix-penedes/

Makers Banyeres Pendès: https://coronavirus.banyeres.org/