Obra Social la Caixa col·labora en el finançament d’un projecte de la Fundació Santa Teresa del Vendrell per a l’eliminació de barreres arquitectòniques en un habitatge pilot per l’adaptació a la vida independent de persones amb discapacitat intel·lectual. José Carlos Eiriz, director de la Fundació Santa Teresa del Vendrell i Alexis Gómez, director de Banca institucional de “la Caixa”, han signat avui l’acord de col·laboració per finançar una part de les obres necessàries per a la posada en marxa d’aquest habitatge pilot.

Al nou habitatge, les persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental podran fer els aprenentatges necessaris per poder accedir a una vida més independent, ja que hi ha persones que abans de poder fer el pas a viure sols, en parella o en petit grup, necessiten un suport que els permeti adquirir aprenentatges bàsics per la vida diària. Aquest espai també permetrà disposar de places de Respir i d’atenció en situacions d’emergència.
Per aquest motiu, la Fundació Santa Teresa habilitarà un antic edifici de principis del segle XX, ubicat dins el recinte de la Fundació a l’Avinguda de Santa Oliva, situat al costat de la construcció principal, actualment utilitzada com a Llars-residencies.

Es tracta d’una construcció de planta baixa i pis, amb una superfície construïda de 143,34 m2, distribuïts en 78,52 m2 a la planta baixa i 54,82 m2 a la planta primera. Per poder fer servir aquest habitatge i destinar-lo als usos plantejats, cal aconseguir la plena accessibilitat de l’equipament, mitjançant la instal·lació d’un ascensor extern adaptat, que permeti als seus usuaris accedir a l’equipament amb total autonomia.

La Fundació té una amplia experiència en serveis residencials per persones amb discapacitat, amb quatre llars-residències en funcionament, diferenciades per necessitats de suport dels seus usuaris, que donen servei a 38 persones, i una nova llar-residència pensada per persones amb necessitats de suport molt importants, que es posarà en funcionament en els propers dies. El servei d’habitatge es complementa amb el servei de suport a l’autonomia a la pròpia llar, que ofereix servei a 32 persones en habitatges individuals o bé en pisos de fins a 4 persones., i amb la disponibilitat de places temporals quan alguna persona té una necessitat puntual, com una situació d’urgència personal i/o familiar.

Per a José Carlos Eiriz, director de la Fundació, “dotar d’accessibilitat a aquest equipament ens permetrà crear cinc places residencials temporals i al mateix temps, fer servir aquest habitatge com a espai d’experimentació, formació i creació d’hàbits que permetin a moltes persones amb discapacitat preparar-se per la vida independent.”

Fotografies © Fundació Santa Teresa
José Carlos Eiriz, Fundació Privada Santa Teresa del Vendrell, Director General
Alexis Gómez, “la Caixa” Tarragona, Director de Banca Institucional

Per ampliar informació i/o sol·licitar fotografies sobre aquesta notícia contacteu amb:
comunicacio@fundalis.org  679 14 77 79  977 646 456