Les persones grans de Calafell i Cunit reben cada setmana una trucada d’atenció per part dels voluntaris i voluntàries de l’entitat.

Un cop a la setmana, els i les voluntàries del Centre de Dia La Sínia de Calafell, de la Fundació Santa Teresa, s’encarreguen de trucar a 33 persones de més de 75 anys que viuen soles. La voluntària i la persona gran mantenen una estona de conversa amb l’objectiu de comprovar el seu estat de salut, que té les necessitats cobertes, reforçar la seva seguretat i detectar el sentiment de solitud que pugui tenir.

Aquest és el funcionament del programa ’Bon dia’, un servei impulsat per la Fundació Santa Teresa del Vendrell que té com objectiu donar suport i acompanyament a les persones grans i/o amb dificultats que viuen soles, combatre els sentiments de solitud i assegurar-se que no els falta res. Pel que fa a les persones voluntàries, la iniciativa també els dóna l’oportunitat de crear un vincle real amb persones d’edat avançada o amb necessitats determinades, per atendre’ls i tenir-ne cura.

4 voluntàries de la Fundació Santa Teresa del Vendrell s’encarreguen de trucar cada dia als avis i àvies que s’han acollit al programa. Actualment al servei hi ha 33 avis i àvies, però en total ja han estat ateses 39 persones (les baixes són per defunció o bé per canvi de municipi).

Karme Millán és voluntària a la Fundació Santa Teresa del Vendrell: “L’experiència és molt gratificant i sobre tot enriquidora. Poder parlar una estoneta amb totes aquestes Grans Persones, plenes d’històries viscudes al llarg de la seva vida, t’omple. És gratificant estar amb ells cada de mati i dir-los BON DIA, Com estàs avui? i que et contestin amb un somriure d’alegria al sentir-nos, i a partir d’aquí tenir una petita conversa. En aquest moment és quan comencem a conèixer-nos i a establir un vincle molt especial. La vellesa  es la nostra última etapa de vida, poder formar part d’aquests moments i contribuir a que aquestes Gran Persones sentin que no estan soles, que hi ha algú a l’altre costat del telèfon que es preocupa i s’interessa per ell/a, en fantàstic. És molt trist que arribis al final de l’etapa i no tinguis a ningú al teu costat, totes aquestes Grans Persones es mereixen sentir-se segurs i acompanyats. Tant de bo que aquesta iniciativa es pogués posar en marxa arreu, aconseguiríem que la nostra gent gran pogués tenir una millor qualitat de vida, just en els moments en els que més ho necessiten i més vulnerables es senten. Com a voluntària sento una profunda gratitud per poder viure tots això junt amb les Grans Persones de Calafell. Sóc afortunada”.

Ramon és una de les persones que cada setmana rep una trucada per part dels voluntaris del servei “Bon dia”: Cada matí me’l planifico per estar lliure per rebre el Bon Dia, estic desitjant xerrar una estona amb aquestes senyores tan simpàtiques que em truquen. Molt abans del bon dia, una vegada vaig arribar a trucar al teleassistència per que em sentia molt sol, i quan em van preguntar què passava, li vaig contestar: “no res, és que estic avorrit i tinc ganes de parlar amb algú”. Ara amb el Bon Dia ja puc fer-ho i sé que algú cada matí es preocuparà per mi, això em tranquil·litza molt, ja tinc 86 anys”.

A Cunit, els voluntaris de la Fundació atenen a 17 persones grans més. El passat 21 de Juny els avis i àvies es van conèixer amb els voluntaris i voluntàries que els truquen diàriament.