10 persones en risc o situació d’exclusió de la comarca del Baix Penedès assisteixen al curs de neteja d’instal·lacions i equipaments de la Fundació Santa Teresa, impulsat pel programa Incorpora de ”la Caixa”. El curs té per objectiu formar a les persones en recerca de feina per tal de poder realitzar  la  neteja  d’instal·lacions  mitjançant  la  utilització  dels productes,  materials  i  maquinària  més  adequats  a  cada  superfície, respectant les normatives vigents de seguretat laboral i de protecció mediambiental.

El curs consta de 120 hores de formació transversal i 90 de formació tècnica, que s’estan duent a la població de Calafell. Les sessions teòriques de formació transversal i tècnica finalitzaran amb 90 hores de pràctiques no laborals.

Per a la realització del curs, la Fundació Santa Teresa compta amb l’impuls del programa Incorpora de “la Caixa” i la col·laboració de varies empreses del sector de la neteja i l’hostaleria que formen part de la xarxa d’empreses socialment responsable del Baix Penedès. Els alumnes del curs realitzaran les pràctiques no laborals en els serveis que porten a terme aquestes empreses i, posteriorment, entraran a formar part de la seva borsa de treball per tal de poder arribar a la seva inserció laboral.

El programa Incorpora de “la Caixa” enforteix les competències personals i laborals i millora l’ocupabilitat de persones en situació de vulnerabilitat, gràcies a cursos i pràctiques no laborals adaptades a les necessitats del teixit empresarial de cada província. El programa s’adreça especialment a persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, joves amb dificultats per accedir a una ocupació, exreclusos, víctimes de violència masclista i immigrants, entre altres col·lectius en situació de vulnerabilitat.