La Fundació Santa Teresa disposa de dues Llars Residència al Vendrell, que al llarg de l’any 2019 s’han continuant adaptant a les necessitats de les 42 persones que actualment hi viuen.

Al llarg de l’any s’ha treballat al Servei de Llar-Residència per la flexibilització de l’horari dels professionals, l’adquisició de noves ajudes tècniques i la posada en marxa d’una metodologia basada en la Planificació Centrada en la Persona (PCP), on la prioritat són els desitjos i somnis de cada persona atesa. Gràcies al suport de professionals, família, amics i comunitat, la Fundació continua avançant al costat de les persones, per tal que puguin prendre decisions relacionades amb el seu dia a dia i puguin complir les seves il·lusions i objectius.

La Llar-residència Ventall és una preciosa casa colonial antiga i molt acollidora situada al complex de la Fundació Santa Teresa. Amb 20 habitacions individuals i 2 habitacions dobles, al 2019 ha realitzat una important adaptació a les necessitats de les persones que hi viuen, tant pel seu deteriorament físic com per donar més servei i qualitat, amb un nou sistema de calefació i aire acondicionat, avisadors a totes les habitacions, sistema antiincendis i adequació de les habitacions triples a dobles o individuals. Enguany aquesta llar s’ha ampliat amb una nova unitat de convivencia a l’edifici adjacent.

Al desembre del 2019 s’ha realitzat una obra important per a l’apertura d’una nova unitat de convivencia, que ha dividit la Llar en dues unitats, cada una amb sala d’estar propia per a activitats com veure la tele, conversar o escoltas música. La cuina, el menjador, el jardí i el porxo són altres espais comuns on les persones comparteixen la seva quotidianitat.
Totes les reformes han estat pensades per atendre persones amb un suport generalitzat.
El fet que la Llar estigui situada en el complex de la Fundació, compartint espais envoltats de jardins, aporta moltes possibilitats per gaudir de l’exterior, del sol i de moments molt agradables. Com a activitats més important, cal destacar el tradicional Sopar a la Fresca del mes de juliol que, com cada any, va aplegar a professionals, famílies i persones que viuen a la llar.

A la Llar-residència Mar i Cel, situada al centre de El Vendrell des de la seva obertura al 2015, actualment hi viuen 20 persones, de les quals 14 gaudeixen d’una habitació individual i 6 la comparteixen amb una altra persona. La Llar compta amb 3 pisos independents amb menjador-sala d’estar, cuina, sortida de terrassa o balcó, i espais comuns com la bugaderia, el garatge, una sala polivalent i un gran pati que serveix per fer sopars, festes i trobades familiars. Al 2019 s’ha instal.lat aire acondicionat als espais comuns de cada pis, la qual cosa fa que millori molt la qualitat de vida durant els mesos d’estiu.
Un dels moments destacats del 2019 ha estat la trobada familiar anual organitzada per Nadal, on es va poder gaudir d’un dinar al Restaurant el Xaloquell on van participar 110 persones, per continuar establint llaços entre familiars, professionals i persones que viuen a les dues llars. Va ser un dinar molt especial i emotiu, ple de sorpreses, com música en directe, un vídeo sobre el dia a dia a les dues llars i un obsequi per totes les famílies.