Noves places a la llar-residència, amb la col·laboració de la Fundación ONCE

La Fundación Once col·labora en la creació de les noves places de llar-residència destinades a persones amb discapacitat intel·lectual.
La Fundación ONCE ha concedit una subvenció de 70.000 euros a la Fundació Santa Teresa del Vendrell, per tal de contribuir en el cost de la reforma integral de l’edifici, que s’ha convertit en llar-residència. Amb aquesta reforma, que s’ha desenvolupat entre els anys 2017 i 2019, s’ha rehabilitat i adequat l’edifici adjacent a la llar-residència Ventall, incrementant les places totals fins a 24.Aquest nou espai, equipat amb dotze places de llar-residència per persones amb intensitat de suport extens o generalitzat, configura una nova unitat de convivència, i conté tots els espais necessaris per garantir una atenció de qualitat a aquestes persones: habitacions individuals, banys adaptats, espais d’oci i descans…
El fet que la llar estigui situada en el complex de la Fundació, i al costat mateix de la llar-residència Ventall, ha permès compartir serveis com la bugaderia o la cuina, així com també poder estar envoltats d’uns jardins que permeten gaudir de l’exterior, del sol i de moments molt agradables.
Amb les noves places de llar-residència, es vol donar una resposta adaptada a les persones amb necessitats de suport extens i generalitzat. Fins ara, aquest col·lectiu no disposava d’aquest tipus d’equipament a la comarca del Baix Penedès, i havia de desplaçar-se a lluny del domicili familiar per poder accedir a un centre residencial.
Cal destacar l’important treball de la Fundació apropant el serveis allà on viuen les persones, promovent dispositius residencials de mida reduïda, i de proximitat, on es treballa des d’un model d’atenció centrat en cadascuna de les persones.
En poques setmanes, les persones destinatàries han ocupat la nova llar-residència, i això els ha permès passar aquests primers mesos de la pandèmia d’una manera confortable i molt ben cuidats.
La col·laboració de la Fundació ONCE ha ajudat a fer possible aquest important projecte per les persones amb discapacitat i per les seves famílies.