Compromís amb les persones, compromís amb el territori

Notícies


Reflexió i debat entorn als nous models d’atenció a les persones amb discapacitat

El passat dijous, 14 de novembre Sinergrup va organitzar un espai de reflexió i debat, a la Casa Museu Pau Casals de Sant  Salvador (El Vendrell).

Aquesta trobada es va adreçar als presidents, directors, gerents, responsables de les àrees d’atenció a les persones i serveis de les fundacions i entitats associades, amb l’objectiu de generar debat entorn als nous models d’atenció de les persones amb discapacitat. Hi van assistir més de 70 persones.

La benvinguda a l’acte la van fer Hermini Caballero, regidor de serveis socials de l’Ajuntament del Vendrell, acompanyat de Manuel Palou de sinergrup.

Durant la jornada José Carlos Eiriz, director general de Fundalis i president de sinergrup, va presentar un concepte innovador anomenat “projectes territorials integrats”, desenvolupat al Camp de Tarragona.  Concretament va explicar els projectes de gestió del Centre de dia Anna Serra, l’Escola de Turisme Baix Penedés, Calafell Crea, l’Espai de Trobada de Camp Clar, el Parc Francolí i el projecte Mas Forès.

D’altra banda es van exposar diversos temes d’actualitat i que preocupen al sector, com a què és el que han de fer les organitzacions per adaptar-se i orientar-se cap a una atenció centrada en les persones, a càrrec d’Anna Carratalá, directora del centre Sant Rafael de la Fundació Francisco de Borja d’Alacant. 

Per la tarda, Marta Xatruch va presentar algunes consideracions entorn l’envelliment de les persones amb discapacitat a partir d’un estudi realitzat des de sinergrup i novament, Ana Carratalá va exposar diverses bones practiques sobre envelliment.

En finalitzar la jornada Jose Carlos Eiriz va exposar les conclusions. La cloenda va anar a càrrec del senyor Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, la senyora Montserrat Jornet, presidenta de la Fundació Santa Teresa del Vendrell i el senyor Joaquim Nin, delegat territorial del govern de la Generalitat de Catalunya, qui va posar de manifesta la importància d’una organització com sinergrup, basada en compartir i generar sinèrgies entre les entitats i els seus territoris.

L’acte va comptar amb la col·laboració d’AIG i el suport de: Social Partners, Auditori Pau Casals, Ajuntament del Vendrell, Fundalis, Departament de Benestar i Família i la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya.


  • Fundació Santa TeresaFundació Santa Teresa
  • Avinguda de Santa Oliva, nº 20-22, 43700, del Vendrell
    Podeu contactar amb nosaltres en el telèfon 977 667 111, el fax 977 665 433
    o bé escriure'ns a:info@fundaciosantateresa.org
  • SOC